ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το υγραέριο (LPG) αποθηκεύεται συμπιεσμένο σε υγρή μορφή. Αποθηκεύεται, υπό πίεση ώστε να βρίσκεται σε υγρή κατάσταση και να καταλαμβάνει το λιγότερο δυνατό χώρο. Τα ρεζερβουάρ του LPG είναι σχεδιασμένα ώστε να πληρούν αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας και είναι κατασκευασμένα από χάλυβα 3 έως 5 χιλιοστών.

 

Μέσω της πολυβαλβίδας το LPG διοχετεύεται στη συσκευή εξαέρωσης ο οποίος μετατρέπει από την υγρή στην αέρια μορφή του και στη συνέχεια διοχετεύεται μέσω των μπεκ στους αυλούς εισαγωγής του κινητήρα, προκειμένου να αναμιχθεί με τον αέρα και να καεί στο θάλαμο καύσης.

Σε αέρια μορφή, το LPG σε σχέση με τη βενζίνη αναμιγνύεται πολύ πιο εύκολα με τον αέρα, ώστε να σχηματιστεί ένα ομογενές καύσιμο μίγμα.

Το LPG είναι ένα καύσιμο καλύτερης ποιότητας σε σχέση με την βενζίνη, έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη καύση, πιο αθόρυβη λειτουργία, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα και του καταλύτη.

Ο ηλεκτρονικός εγκέφαλός του συνδέεται με την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα ελέγχει την ροή του LPG προς την εισαγωγή του κινητήρα.